Translate

14. 7. 2016.

Hotel Trovador, Puerto de la Cruz


Tokom neobičnog zimovanja u prelepom Puerto de la Cruzu, na severozapadnoj obali Tenerifa, bili smo smešteni u hotelu Trovador. Za ovaj skromni, simpatični hotel imam samo reči hvale. Pre svega, nalazi se na odličnoj lokaciji, u blizini obale i centra grada. Smešten je u ulici sa mnoštvom restorana, prodavnica, agencija koje nude ekskurzije i rent-a-car, a ipak pruža potreban mir i tišinu. Ovaj hotel je jedan od jeftinijih u Puerto Cruzu ali je to jedan izuzetno prijatan hotel koji odiše toplinom i prijateljskom atmosferom. Verovatno se u njemu zbog svega toga uvek traži soba više, pa ga treba rezervisati dosta ranije (mi smo to uradili tri meseca pre odlaska). Ne znam da li je u pitanju slučajnost, ali u vreme našeg boravka u Trovadoru preovladavali su stariji parovi. Mi smo na primer u prvom delu boravka u Trovadoru bili ubedljivo najmlađi gosti, što nam se sada gotovo nikad ne dešava.

Interesantno je da u sistemu nemaju Srbiju, pa su nas vodili kao Ruse. Većina osoblja solidno zna engleski, tj. dovoljno za osnovnu komunikaciju i veoma su susretljivi. Međutim, kada smo se raspitivali za autobusku liniju koja vodi do mesta Garachico nisu nam bili od velike pomoći.

Hotel je uređen vrlo ukusno, počevši od recepcije, preko restorana i bara pa do preslatko sređenih i besprekorno čistih soba. Celim hotelom dominira bela boja. Hrana je možda njegova najslabija karika ali je sveža i raznovrsna, što je najvažnije. Mi smo imali polupansionsku uslugu. Doručak je bio odličan, sa prelepim pecivima, čiji miris još pamtim :). Večera je mogla da bude bolja ali im je crno vino osvetlalo obraz :). Vikendom smo imali i muziku uživo. Krovna terasa Trovadora je veoma prostrana sa malim bazenom okruženim ležaljkama i suncobranima. Tu se nalazi i bar koji u vreme našeg boravka u hotelu nije radio. A ono što je najlepše je pogled od 360 stepeni, koji „puca“ na obalu i ceo grad, a u daljini se vidi i vrh Teida!

Нема коментара:

Постави коментар