Translate

21. 7. 2016.

Popajevo selo



Malta osim bogate istorije krije i jednog od mojih omiljenih junaka iz detinjstva, Popaja! Sve scene iz brojnih crtaća, a pre svega iz mjuzikla, koji je sniman 1980. godine na severozapadu ostrva, u zalivu Ankor, oživljavaju već pri prvom pogledu na taj mali idilični zaliv sa drvenim kućicama jarkih boja. Popajevo selo, izgrađeno 1979. godine kao scenografija za film, u kojem je Popaja glumio izvanredni Robin Vilijams, nastavlja da živi na oduševljenje i dece i odraslih. U svakoj šarenoj kući nas je čekalo iznenađenje, od lutkarskih predstava i Božićnog sela sa Deda Mrazom, preko bioskopskih projekcija do restorana i nezaobilaznih suvenira, na kojima je glavni motiv naravno spanać! Čak i u restoranu na meniju imaju različita jela od spanaća.

Do Popajevog sela smo došli iz Meliehe, koja je smeštena na suprotnoj obali. Od Meliehe možete ići busom, mada za tim i nema potrebe jer je na tom delu Malta najuža, pa se sa jednog na drugi kraj obale stiže za samo dvadesetak minuta hoda, pored livada i oranica.

Osim Popaja, u Popajevom selu smo videli i njegovog večitog rivala Badžu i Kiću i čak dve Olive! Uz melodije iz mjuzikla uživali smo u svakom trenutku boravka na ovom idiličnom mestu. Dugo posle toga sam pevušila stihove:
      I'm Popeye the sailor man. I'm Popeye the sailor man.
      I'm strong to the finich, cause I eats me spinach.
      I'm Popeye the sailor man.

Нема коментара:

Постави коментар