Translate

26. 8. 2016.

Banjalučki splav, Banja Luka


Banja Luka je nadaleko poznata po banjalučkom ćevapu i prava bi šteta bila ne probati taj specijalitet kada se nađete u ovom gradu. Banjalučki ćevap sam prvi put probala na Banjalučkom splavu. To je brod-restoran na Vrbasu u centru Banja Luke. Nalazi se u neposrednoj blizini Gradskog mosta, sa panoramskim pogledom na tvrđavu Kastel. Kada je sunčano i toplo i još ako pirka vetrić sa Vrbasa, ovo je idealno mesto za odmor i klopu. Zato ne čudi što ga zovu i "Oaza na vodi".

Ponuda restorana se sastoji od tradicionalnih, internacionalnih ribljih i specijaliteta od mesa i cene su sasvim korektne. Meni je porcija banjalučkog ćevapa bila taman. U restoranu nude i preko pedeset vrsta različitih vina. Osim toga, Nektar ljubiteljima piva sigurno upotpunjuje užitak :). Enterijer restorana je otmeno uređen sa nekoliko celina, kao što su deo za mezetluk i piće, a postoji i kutak za zaljubljene. Mada zašto bismo provodili vreme unutra kad je napolju bilo lepše. Sa terase splava smo osim zidina Kastela, posmatrali i neke klince koji su skakali u reku.

Na Banjalučkom splavu se često organizuju porodična slavlja i poslovni ručkovi. Ugođaj upotpunjuju tamburaši, koji su na splavu svakog dana osim nedelje.

Нема коментара:

Постави коментар