Translate

3. 9. 2016.

Odysseas Studios, Tsilivi



Studiji Odysseas se nalaze na par minuta hoda od plaže u Tsiliviju, na zapadnoj obali Zakintosa. U toj mirnoj ulici nalazi se još dosta sličnih smeštajnih objekata, kao i restorana. Odysseas je dvospratna zgrada sa prostranim dvorištem u kojem je u večernjim satima obično bilo živahno. Postoji deo za pravljenje roštilja, stolovi i klupe, gde su se uveče uglavnom okupljali Grci koji su odseli u ovom objektu.

Mi smo imali uplaćen polupansion, pa nije bilo potrebe za dodatnim obrocima. Za goste studija Odysseas doručak i večera se služe u obližnjem restoranu Dionesios Grill. Hrana i usluga u ovom restoranu su fantastični! Doručak je bio po principu samoposluživanja, a ručak ili večera su bili po izboru iz menija. Mogli smo da biramo bilo šta iz menija što uključuje predjelo ili salatu i glavno jelo. Takođe smo gratis dobijali desert i domaće vino. Na raspolaganju je veoma bogat izbor specijaliteta od svih vrsta mesa i ribe. Porcije su prilično velike, a osoblje izuzetno ljubazno i za njih imam samo reči hvale. Posebno mi se svidelo što smo na ručak tj. večeru mogli da dođemo u bilo koje vreme od podneva do 11 uveče. U večernjim satima je u restoranu živa svirka. Tada je i velika gužva i redovna pojava je da ima ljudi koji čekaju da se oslobodi neki sto, što takođe govori o kvalitetu hrane i usluge u ovom restoranu.

Što se tiče smeštaja, soba je bila čista i prostrana. Nedostaje još ormara i kreveti su previše niski. Kupatilo je izuzetno skučeno, mada je sve unutra bilo na svom mestu. Terasa je sasvim u redu i bilo je izuzetno prijatno sedeti na terasi, posebno uveče kada je malo hladnije. Od ostale opreme, imali smo fen za kosu i televizor. Bežični Internet je često bio loš ili uopšte nije bilo moguće konektovati se. Rano ujutru i kasno uveče je radio dobro. Preko puta objekta u kojem smo bili smešteni nalazi se još jedna zgrada koja pripada objektu Odysseas, gde postoji otvoreni bazen i bar. Piće i hranu nije dozvoljeno unositi na bazen ali zato se u baru može poručiti bilo šta od pića, sendviča, sladoleda… Obično smo na bazenu bili u popodnevnim satima i nikad nije bilo gužve. Studije Odysseas i bazen održava par iz Bugarske. Oboje znaju da se sporazumevaju na srpskom i veoma su vredni i ljubazni domaćini.

1 коментар: