Translate

2. 10. 2016.

Hotel Kapmar, Ičmeler

Ičmeler važi za mirno letovalište, za razliku od njegovog suseda, mnogo većeg i življeg Marmarisa. Zapravo, Ičmeler je predgrađe Marmarisa. U ovom mestašcu postoji veliki izbor hotela, od kojih smo mi izabrali zlatnu sredinu - hotel Kapmar. To je hotel sa tri zvezdice, smešten u jednoj od centralnih ulica Ičmelera, na par minuta hoda od duge peščane plaže.

Mi smo bilo smešteni na poslednjem spratu, sa pogledom na trg koji je uveče osvetljen različitim bojama. Gosti koji su bili smešteni na suprotnoj strani, žalili su se na buku. Kod nas nije bilo bučno, a u celom mestu važi strogo pravilo da sva muzika u restoranima i barovima prestaje u ponoċ, što je u redu za sve koji vole da se noću lepo naspavaju. Ko voli noćni provod može se prošetati ili odvesti se dolmušom do susednog Marmarisa.

Hotel Kapmar se može pohvaliti veoma dobrim odnosom kvalitet - cena. Iako skroman, ovaj hotel ima dobru uslugu, hranu i ostale sadržaje, a ubedljivo je jeftiniji od bilo kog drugog hotela u kojem sam boravila u špicu letnje sezone. Osoblje je bilo ljubazno ali ne radoznalo i napadno, kao što je to bio slučaj sa ostalim lokalcima, posebno onima koji rade u restoranima, prodavnicama, brodićima...

Imali smo prostranu sobu, kupatilo sa velikom tuš kabinom i naravno terasu. Soba je redovno čišćena i posteljina je menjana svaki drugi dan. Korišćenje klima-uređaja se dodatno plaćalo. Bežični Internet je bio dostupan samo u holu kod recepcije. Hotelski bazen na otvorenom smo posećivali u popodnevnim satima, jer more popodne i predveče nije bilo baš besprekorno čisto. Bazen nije mnogo veliki ali se vodi računa o njegovoj higijeni i na terasi pored bazena, na udobnim ležaljkama, može se takođe dobiti i održati preplanuli ten.

Enterijer hotela odiše orijentalnim šarmom. U holu postoji mnogo različitih tipično turskih predmeta i detalja. Restoran je u sličnom fazonu, a obroci nisu preterano obimni ali je bilo svega što treba za raznovrsnu ishranu. Mi smo koristili polupansionsku uslugu i nije bilo potrebe da se dohranjujemo po lokalnim restoranima. Interesantno je da je lubenica bila sastavni deo svakog obroka.



Нема коментара:

Постави коментар