Translate

21. 3. 2017.

Hotel Dubrovnik, Zagreb



Prilikom dva poslovna boravka u Zagrebu, imala sam čast da mi domaćini obezbede smeštaj u hotelu Dubrovnik. Prva prednost ovog hotela je lokacija. Nalazi se u srcu Zagreba, na trgu Bana Jelačića. To je jedan od hotela sa najdužom tradicijom u Zagrebu. Već po eksterijeru se može uočiti da predstavlja spoj tradicije i moderne gradnje, a kada uđete u lobi, gde se sa leve strane od ulaza nalazi bar, a pravo je recepcija, potpuno vam je jasno da se radi o luksuznom hotelu. Prilikom prvog boravka u Dubrovniku, prijatno me je iznenadila personalizovana dobrodošlica na TV ekranu sa osnovnim informacijama o hotelu. 

Parking za goste hotela nalazi se iza hotelske zgrade, u uličici koja pripada pešačkoj zoni, kao i ulica u kojoj je glavni ulaz u hotel. Prvi put se nismo baš najbolje snašli, pa smo neko vreme kružili tražeći drugi ulaz na hotelski parking, jer, naravno, motornim vozilima nije dozvoljen ulaz u pešačku zonu, dok nismo saznali da to pravilo ne važi za goste hotela Dubrovnik :).

Sobe u ovom hotelu pružaju pre svega komfor i udobnost. Izuzetno su čiste, kao i ceo hotel. Opremljene su kvalitetnim nameštajem, poseduju radni sto i mini-bar, a u kupatilima se nalazi tuš kabina ili kada i fen za kosu. Prvi put sam bila smeštena u sobi sa kadom u kupatilu, a drugi put u sobi sa tuš kabinom. Oba puta je u pitanju bila standardna soba, a mogu da pretpostavim kako su luksuzni apartmani u ovom hotelu! Posebno mi se svidelo što sam prilikom oba boravka u hotelu Dubrovnik bila smeštena u sobi sa pogledom na centralni trg, koji predstavlja glavno mesto dešavanja u Zagrebu. Bežični Internet je i u sobama i u holu besprekorno funkcionisao.

Doručak je na bazi samoposluživanja i kako i priliči takvom hotelu, gostima je na raspolaganju veliki i bogat izbor kvalitetnih mesnih prerađevina, peciva, sireva, povrća, voća, marmelada, muslija, toplih i hladnih obroka i napitaka. 

Osoblje na recepciji je izuzetno ljubazno i otvoreno za pitanja znatiželjnih gostiju :). Hotel Dubrovnik poseduje salu za fitnes i nekoliko prostorija u kojima se organizuju konferencije, seminari i druga poslovna okupljanja, a zbog svoje lokacije i komfora, pogodan je za smeštaj putnika koji imaju neki poslovni povod za posetu Zagreba. U prizemlju postoje prodavnice nakita, pa kome nije dovoljno to što nude prodavnice i butici u neposrednoj blizini hotela, može šopingovati i u samom hotelu. Mislim da i najprobirljiviji putnici teško mogu naći zamerku hotelu Dubrovnik.

Нема коментара:

Постави коментар