Translate

9. 3. 2017.

Restoran Mieta, Krakov


Kada se nađem u nekom novom mestu, prioritet mi je šetnja i istraživanje grada (i naravno fotografisanje, to se podrazumeva :)), a kad se umorim i ogladnim, onda tražim neki lep restoran :). Naravno, oprezna sam pri izboru, ne samo zbog hrane, već i zbog cena. 

U Krakovu ima mnogo zanimljivih i raznovrsnih restorana. Nakon obilaska parka Krakovski i Jordan parka, krenule smo ka centru grada i u ulici Krupnicza, drugarica i ja smo gotovo u isti mah snimile baštu restorana Mieta. To je bilo taman vreme ručka i restoran je bio prilično posećen, ali smo pronašle jedan slobodan sto u bašti i smestile se. Iako je bilo prohladno, ipak nam je više prijalo da sedimo napolju. Na jednoj stolici su se nalazila ćebad kojima smo se pokrile, tako da nam  neočekivana zima krajem maja nije mogla ništa :).

Ambijent ovog restorana je veoma prijatan. Bašta je ukrašena cvetnim aranžmanima, a u njoj postoji i kutak za najmlađe. Zavirila sam i unutra :). Enterijer je jednostavno uređen i sve izlgeda veoma uredno. Čini se da je svaki detalj pažljivo biran. Posebno je simpatično to što su na jednom zidu oslikani listovi mente sa propratnim tekstom o ovoj biljci, koja je i zaštitni znak restorana.

Mieta u stvari znači menta i slatka ponuda restorana se upravo na njoj bazira. Ali, pre slatkiša, morale smo da se opredelimo za glavno jelo. Na meniju imaju različite vrste pasta, morskih plodova, riba i neke veoma zanimljive specijalitete od pilećeg, goveđeg i svinjskog mesa. Pažnju su nam privukle piletina sa mocarelom, paradajzom i bosiljkom, svinjska rebarca u kombinaciji sa pivom, medom i kupusom, kao i govedina u crnom vinu sa aromatičnim biljem i začinima. I pored svih tih interesantnih specijaliteta, mi smo odlučile da naručimo picu, a onda je usledio teži deo - izbor poslastice :). U najužem izboru su se našle čokoladna torta sa trešnjama i mentom i topla čokolada sa šlagom i sladoledom od mente. Posle par minuta dvoumljenja, odlučile smo se za toplu čokoladu. Poslužili su je sa dekoracijom od svežih listova nane. Vrlo brzo su od obe tople čokolade ostali samo ti listići nane :). Dakle, za svaku preporuku!

Može se reći da su cene u Mieti prosečne u odnosu na ostale restorane tog tipa u Krakovu. U poređenju sa beogradskim restoranima, cene su za nijansu niže. Jedina moja zamerka je malo sporija usluga, a to nije mala zamerka jer za turiste koji su u kratkoj poseti gradu, svaki minut je dragocen :).

Нема коментара:

Постави коментар