Translate

18. 4. 2017.

Sunčana reka

Sunčana reka je izletište i sportsko-rekreativni kompleks, smešten na desnoj obali reke Drine u Banji Koviljači, u blizini Loznice. Ja sam je posetila samo na par sati, a ko želi može prenoćiti jer se u okviru ovog kompleksa nalazi nekoliko objekata za smeštaj gostiju. Tu je i restoran Pod vrbom i letnja bašta u kojoj se često organizuju različite svečanosti. U biznis sali ovog kompleksa održavaju se stručni skupovi. Tu se nalazi i stalna muzejska postavka „Drina kroz vekove“, koja kroz brojne fotografije, istorijske mape, dokumenta i tekstove svedoči o istoriji Podrinja.

Za Sunčanu reku karakteristični su raznovrsni sportski sadržaji. Posetioci se mogu rekreirati uz pilates program, na stazi za džoging, fudbalskim, teniskim ili košarkaškim terenima. Takođe je moguće provozati se čamcem duž Drine, jahati konja ili voziti se fijakerom. Tu se nalazi i mini zoo vrt, kao i zabavni park za najmlađe posetioce.

Sunčana reka ima i svoju plažu. To je Šotrina plaža, koja je naziv dobila, naravno, po slavnom režiseru Zdravku Šotri, koji je tu snimao scene za nekoliko svojih televizijskih serija: "Greh njene majke", "Nepobedivo srce" i "Šešir profesora Koste Vujića". Uz uređenu šljunkovitu plažu Sunčane reke smešten je Borisov bar, gde smo uživali u piću uz huk Drine. Ovaj bar se sa svojim kariranim stoljnjacima na malim okruglim stolovima i drvenom ogradom, koja ga deli od Drine, potpuno uklapa u ambijent.

Нема коментара:

Постави коментар