Translate

17. 6. 2017.

Blue label aparthouse, Sofija



Već nakon rezervacije preko booking-a, kontaktirao nas je vlasnik smeštaja da bi znao kada ćemo doći, kao i neposredno pred dolazak. Međutim, utisak po dolasku nije bila baš srdačna dobrodošlica jer prvo što nam je recepcioner rekao bilo je koliko treba da platimo zaokruživši sumu na veći iznos. To im ipak nisam mnogo zamerila jer mi je bilo jasno da je u pitanju neiskustvo veoma mladog radnika na recepciji. Kasnije nam je i rekao da je tek počeo da radi.

Blue label aparthouse se nalazi u četvrti Studentski grad, koja je od centra Sofije udaljena oko 7 km. Po nazivu bi se reklo da objekat sadrži samo apartmane, međutim mi smo bili smešteni u običnoj dvokrevetnoj sobi na četvrtom spratu. Soba je opremljena jednostavno ali moderno sa nameštajem novijeg datuma, kao što je i zgrada. Međutim, toliko je skučena da čak ni za kofer nismo mogli da pronađemo mesto gde nam ne bi smetao za prolaz. U sobi ne postoji nijedan ormar, već samo jedan otvoreni plakar sa dve police i nekoliko ofingera, što je u redu za veoma kratak boravak, tipa jednog ili dva noćenja, ali za šest noćenja koliko smo mi proveli u ovom smeštaju, definitivno nam je nedostajao bar jedan ormar. Osim toga, krevet je veoma uzak za dve osobe i pored njega nema toaletnih stočića. Ispod televizora se nalazi stočić gde se mogu odložiti neke sitnice. S obzirom da je soba dvokrevetna nije mi jasno zašto postoji samo jedna mala fotelja.

Soba je opremljena klima uređajem. Na TV-u smo imali priliku da gledamo satelitske kanale, a Internet konekcija je odlično funkcionisala. Kupatilo je veoma lepo i komotno u odnosu na sobu. Interesantno je da duž celih vrata kupatila sa spoljašnje strane postoji ogledalo. Imali smo na raspolaganju i terasu ali bez ijedne stolice, mada teško da bi tu stolica mogla da stane s obzirom da je terasa dosta uska.

Izuzetno je čist smeštaj iako sobe čiste samo jednom nedeljno. Tokom našeg šestodnevnog boravka u ovom objektu tek kada smo tražili da nam iz sobe izbace smeće to su i uradili, a peškire nisu menjali tokom celog našeg boravka.

U objekat se može ući jedino sa karticom, što doprinosi većoj bezbednosti. Odmah na ulazu je recepcija koja radi do šest ili sedam popodne. Tu je i lift u kojem postoji obaveštenje kako postupati u slučaju opasnosti sa brojem telefona za slučaj neke nepredviđene situacije. Iza lifta nalazi se zajednička trpezarija sa automatom gde možete kupiti kafu, sok ili neki slatkiš. U istoj prostoriji se nalazi sudopera, kao i mikrotalasna pećnica. Tu smo nekoliko puta doručkovali koristeći hranu koju smo kupili u obližnjem Lidlu.

Preko puta Blue label aparthousa nalazi se Studentski park. Kraj je sasvim ok, osim buke koja vikendom dopire iz Joystation-a koji se nalazi odmah pored Blue label smeštaja. U neposrednoj blizini postoje dve velike prehrambene prodavnice, apoteka, dm i lilly, kao i nekoliko kafića.

Нема коментара:

Постави коментар