Translate

9. 8. 2017.

Taverna Kallisti, Manolates


Taverna Kallisti se nalazi u srcu seoca Manolates, smeštenog u brdovitom predelu, na severu Samosa. Ovu tavernu smo izabrali za ručak jer nam se svidelo kako je uređena bašta, a bili smo i gladni :). Uz nju se nalazi prodavnica keramike, a čak su i u bašti restorana izloženi različiti keramički proizvodi. Osim keramike, bašta je prepuna drugih detalja, koji su veoma neobično raspoređeni, kao što je na primer šareni jastuk na komodi, ogledalo na drvetu itd. Turistima u restoranu društvo prave i mačke, koje su izgleda zaštitni znak svakog grčkog restorana, bilo da je na ostrvu ili na kopnu, uz obalu ili u brdu. Osim u bašti, gosti mogu obedovati i u unutrašnjem delu restorana, koji je takođe lepo uređen ali sa manje detalja nego što je to slučaj sa baštom.

Vlasnik je Italijan, veoma ljubazan čovek sa prilično prisnim pristupom gostima ili je možda sa nama bio posebno prisan jer je u prvi mah pomislio da smo Italijani :). U svakom slučaju bio je izuzetno predusretljiv i prijatan.

Na meniju restorana ima svega, od standardnog izbora salata, preko predjela do raznovrsnih specijaliteta od ribe i mesa. Giros od piletine služe na drugačiji način od drugih restorana u Grčkoj, a za musaku, koju nisam probala, tvrde da je vrhunska, što potvrđuju i komentari drugih gostiju. Meni se veoma svidela pita sa pečurkama i sirom, koja se potpuno drugačije sprema i izgleda u odnosu na našu pitu. Ima mnogo manje testa, a više sira i pečuraka, što savršeno odgovara mom ukusu!
 
Nakon ručka prijatno su nas iznenadili posluživši nas domaćim vinom na račun kuće. Vino ima veoma jaku aromu i izuzetno je slatko. Pošto nisam naručila poslasticu, vino mi je došlo kao desert :).

Iz taverne Kallisti izlazi se u restoran veoma jednostavnog, a opet neuobičajenog naziva, AAA. U Manolatesu su i drugi objekti zbijeni jedan uz drugi i sve deluje nekako povezano. Svakako je seoce Manolates, kao i restoran Kallisti, nešto drugačije u odnosu na ostatak Samosa i baš zbog toga je vredno posete.

Нема коментара:

Постави коментар