Translate

16. 9. 2017.

Hostel Centre Esplai Albergue, Barselona


Tražeći povoljan smeštaj u blizini aerodroma u Barseloni, naišla sam na hostel Centre Esplai Albergue, koji je prepoznatljiv po crveno-plavo-žutoj fasadi. U prvi mah mi je izgledalo da kraj u kojem se ovaj hostel nalazi nije baš siguran ali možda sam takav utisak stekla jer smo u Barselonu stigli uveče, pa smo u blizini hostela zatekli jednu "veselu" grupicu momaka. Međutim, za vreme kratkog boravka u ovom hostelu, nismo imali nikakvih problema.
 
Hostel je veliki i podseća na studentski dom, a verovatno u njemu i najviše borave studenti. U svim hodnicima se nalaze fotografije na kojima su različiti motivi, a preovlađuju pejzaži. Sobe su klimatizovane i jednostavne, čak i previše. Ipak, ne možemo se požaliti na komfor jer smo imali čak četiri kreveta na sprat u sobi koju sam rezervisala kao dvokrevetnu, pa smo mogli da biramo krevet :). 

Odmah na ulazu u hostel je recepcija, tu je i lift, a malo dalje niz hodnik nalazi se restoran ili bolje rečeno bife, u kojem se služi doručak. Doručak je na bazi samoposluživanja i vrlo je bazičan. U hostelu postoji zatvoreni bazen, biblioteka i igraonica za decu. Ko želi, može iznajmiti bicikl, a takođe su na raspolaganju razne turističke brošure i mapa Barselone. Iza hostela je veliko dvorište sa baštenskim garniturama.

Hostel je odlično povezan sa aerodromom, od kojeg je udaljen samo 3 km, a do centra grada se može doći nekom od autobuskih linija, koje saobraćaju u blizini hostela ili metroom.

Нема коментара:

Постави коментар