Translate

3. 11. 2017.

Vila Jelena, Zlatar


Na Zlataru nema ni izbliza toliko smeštaja kao na susednom Zlatiboru ili Tari, ali ponuda apartmanskog i hotelskog smeštaja je sasvim odgovarajuća za turiste koji nisu previše izbirljivi, a ljubitelji su netaknute prirode. Mi smo za odmor na predivnom Zlataru izabrali objekat u etno stilu, smešten uz glavni put - Vilu Jelena.

Lokacija Vile je odlična jer osim što je pristupačna, smeštena je na 1200 m nadmorske visine, odakle se pruža pogled na okolna brda i proplanke. Okružena je gustom četinarskom šumom, a izgrađena je u kombinaciji kamena i drveta, tako da podseća na tradicionalne kuće iz ovog kraja i potpuno se uklapa u planinski ambijent. I enterijer je u istom stilu sa kaminom i mnoštvom etno detalja. Od svega, meni se najviše svidela bašta sa kamenim stazama oko koje su u to vreme (krajem jula) cvetale prelepe crvene ruže.

Osoblje Vile Jelena, posebno na recepciji, nije bilo previše uslužno. Po dolasku su hteli da nam naplate smeštaj po višoj ceni nego što nam je rečeno telefonom, a zatim nas je u dvokrevetnom apartmanu sačekao samo jedan jastuk. Do kraja dana su, nakon moje intervencije, doneli još jedan jastuk.

Bili smo smešteni u prostranom i skromno opremljenom apartmanu. Mini kuhinju nismo ni koristili, a TV smo uključivali samo u večernjim satima, kada je čak i u sred leta prohladno. Više smo koristili bežični Internet koji je dostupan u celom objektu.

U Vili Jelena postoji restoran sa menijem na kojem preovlađuju tradicionalni obroci, kao što se i očekuje od ovakvog objekta. Nama je doručak bio uračunat u cenu smeštaja, a jednom smo i ručali u njihovom restoranu. Za doručak nude nekoliko varijanti, poput gibanice, lepinje sa kajmakom, kajgane itd. Za ručak smo izabrali roštilj. Sva hrana je bila sveže pripremljena i ukusna, a na čistom planinskom vazduhu se otvori apetit pa su svi ukusi još izraženiji.

Нема коментара:

Постави коментар