Translate

26. 2. 2018.

Aparthotel Oasis Lanz Beach Mate, Costa Teguise


Prvi utisak i susret u aparthotelu Oasis Lanz Beach Mate bio je pomalo neobičan. Devojka na recepciji nam je najpre rekla kako smo mi prvi gosti iz Srbije u ovom hotelu od kad ona tu radi, a zatim je uz priču o svom dečku koji je poreklom Srbin, rekla onako iz čista mira: "ku**c palac" jer to je jedan od nekoliko izraza koje je naučila na srpskom, a nju podseća na veliki zamak. Priznajem da nisam očekivala takav doček :).

O hotelu Oasis Lanz na netu se može pronaći mnogo kontroverznih komentara putnika koji su boravili u njemu, od najgorih utisaka do superlativa. Ipak, svi se slažu da je lokacija hotela odlična. I zaista jeste. Nalazi se blizu plaža, šetališta, autobuske stanice i centra letovališta Costa Teguise, gde postoji mnoštvo prodavnica, restorana i rent-a-car agencija. Ovo mesto je jedno od najposećenijih na ostrvu Lanzarote i to tokom cele godine zbog prijatne klime, kao što je uostalom uobičajeno za sva Kanarska ostrva. Mislim da u hotelu nije bilo slobodnog apartmana u vreme našeg boravka, tako da smo imali utisak da je špic sezone iako je bio kraj januara.

Moj celokupan utisak o hotelu je veoma pozitivan bez obzira na neke nedostatke. Hotelski kompleks je veliki i veoma je simpatično uređen. Apartmani su prostrani i dobro opremljeni. Imaju skoro sve što je potrebno da biste se osećali kao kod kuće. Kupatilo je standardno opremljeno sa toaletom, bideom, kadom, sapunčićima i fenom za kosu. U kuhinji smo osim šporeta mogli da koristimo i mikrotalasnu pećnicu, toster, ketle itd. Najnovija stvar u celom apartmanu je veliki TV u dnevnoj sobi. Komotno bi u apartmanu mogle da borave četiri osobe, a za mene i supruga je bilo mesta i više nego što nam treba. Terasa je takođe velika sa pogledom na bazen, a ispred naše terase je bilo puno zelenila.

Međutim, veliki nedostatak je to što je u spavaćoj sobi bila prisutna vlaga, pa sam imala utisak da je posteljina mokra. Ne postoje nikakve mogućnosti za grejanje apartmana, što je jedino potrebno u kratkom periodu tokom zime, ali mi smo u ovom hotelu boravili baš u vreme kada su temperature bile niže od proseka za januar, pa nam je nedostajalo grejanje. Instalacije nisu sjajne. Dva puta za nedelju dana nam je iskakao osigurač pri običnom uključivanju nekog uređaja.

Doručak je odličan. Bilo je svega u izobilju. "Slani program" je obuhvatao više vrsta salama, svinjsko pečenje, kobasice, prženu slaninicu, kačkavalj, jaja na oko, kuvana jaja, kajganu sa sirom, pohovani i sveži paradajz, krastavce, pasulj, kroasane i nekoliko vrsta hlebova. "Slatki" jelovnik je takođe bio raznovrsan. Svako jutro je bilo više vrsta slatkih peciva i muslija, voćnih jogurta različitih ukusa, pa krofne, razni slatki prelivi, džemići i meni omiljene palačinke sa aromom cimeta. Takođe je bilo nekoliko vrsta voća. Od napitaka meni se najviše svidela topla čokolada, a osim toplih napitaka (kafe, bele kafe, kapućina itd) bilo je i različitih voćnih sokova, koji su za moj ukus preslatki.

Bazeni u ovom hotelskom kompleksu su sasvim zadovoljavajući, a posebno bazen koji se greje. Oba bazena su okružena palmama, kaktusima i crnim dekorativnim vulkanskim kamenjem kojeg na celom ostrvu imaju u izobilju. Ležaljke nisu loše, mada bi mogle biti bolje. Na recepciji je moguće uzeti peškire za bazen uz depozit od deset evra po peškiru, što smo mi iskoristili jer nismo poneli svoje peškire.

Hotelski lobi je lep i prostran. Osoblje je vrlo uslužno i u našem slučaju su reagovali brzo i efikasno za sve što nam je trebalo. Zadovoljni smo bili i uslugom čišćenja apartmana.

Internet koji smo platili 27 evra za nedelju dana korišćenja na dva uređaja (korišćenje bežičnog Interneta na jednom uređaju košta 20 evra za sedam dana, a dnevno 6 evra) nije funkcionisao u celom apartmanu. Signala nije bilo u spavaćoj sobi i kupatilu već samo u dnevnoj sobi, kuhinji i na terasi. Konekcija je bila uglavnom dobra.

Od ostalih sadržaja, besplatno se mogu koristiti sauna, koju nisam ni videla i teretana u kojoj sam bila jednom i iz svog amaterskog ugla mogu reći da je dobro opremljena, mada neko ko redovno trenira možda ne bi imao isti utisak kao ja. Pored teretane se nalazi mala igraonica za decu. Na raspolaganju je i usluga pranja veša koja se dodatno plaća, a cenu ne znam jer je nismo koristili. Ispred aparthotela se nalazi privatni parking gde uveče uglavnom nije bilo mesta ali je uvek bilo mesta za parkiranje na neasfaltiranom prostoru u neposrednoj blizini.

Utisci su mi još sveži pa su zato i detaljni. Moj opšti zaključak je da sadržaji i usluga u Oasis Lanz Beach Mate aparthotelu prevazilaze očekivanja za hotel sa dve zvezdice.

Нема коментара:

Постави коментар